OTP

2020.09.29

Nagy kép (havi tf):




Feltételezve, hogy 2009-ben van egy befejezett korrekciónk és egy új trend indult (korábbról nincs elegendő adat), így fest az elsődleges elgondolás. A mostani korrekció a szürke bázis csatorna tetejét célozhatja meg, de lehet csak egy dupla alj lesz belőle.

Van egy alt verzió, ami a következőképp néz ki:


Eszerint B ment ki új csúcsra és lejött egy C (hasonlóan az USA indexekhez) ami akár el is készülhetett (fibo61-ig korrigált) és már a 3/(5) bázisa épül (1-2). Egyelőre nem ezt kezelem elsődlegesnek.

Hetes:


RSI fenntartható bear-ben, támaszról fordult, jelenleg is a második támasz szint alatt, ami már ellenállásként működik. Ha az alsó támaszt letöri, további esés várható. A bull folytatáshoz a felső támasz fölé kellene kerülni.

Napos:





Ez a táguló tölcsér formáció még kérdés, mi lehet (talán egy C/ED és idulunk fel)? Márciusban is hasonló RSI szintről fordult a piac. Ha lefelé töri a csatornát, akkor a bear folytatásnak lesz nagyobb esélye.



Update 2020.10.01:

Szeptember 21-én azt írtam:


3 nap múlva fordult 8870-ről (volt még benne 130 Ft lefelé).

Itt most ellenállás előtt a papír, naposon csatorna tető, hetesen is ellenállási zóna. Ha impulzus halad felfelé, akkor erővel kell törnie a csatornát felfelé.


Hetesen is ellenállási zónához értünk.


Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben

Bitcoin: túl gyorsan, túl messzire... Kriptopiaci körkép (Bitcoin, Ethereum, XRP, Cardano, Dogecoin, Polkadot, Litecoin)

További forint erő jöhet! (EUR/HUF, USD/HUF elemzés)