Meddig tarthat a korrekció az energia szektorban? (TTF, NatGas, WTI, XOP, URA, CRB)

Augusztus elején írtam a gázról utoljára ( Meddig nőhet a gázár Európában? (Dutch TTF Natural Gas) ), eddig szépen lekövette az ár a projekciókat. Nézzük, hogyan állunk most.

Dutch TTF Natural Gas, hetes grafikon (logaritmikus):

A célárzóna elérése után szépen lefordult, azonban most újra válaszút elé érkezett. Amíg a long határ nem törik, addig megmaradt az esély egy újabb felfele körre.


TTF, napos grafikon:

A napos képen az esés inkább abc jellegű, ami vagy kész van, vagy kell még neki egy alj, mindenesetre gyanús, hogy ez még felfelé akar menni:



Natgas, folyamatos lejárat, havi grafikon:

A földgáz továbbra is bullos. Azt viszont jól látni, hogy a magas szinteken nagyon rövid időt szokott tölteni, a felszúrásokat nagyon gyors korrekció szokta követni. Ugyanakkor ellenállási zóna csak 11 felett található ezen az idősíkon, így bőven van még tér emelkedni. A múlt havi gyertya épp csak leszúrt a supply zónába, de a fordulathoz még megerősítés kell.



Natgas, folyamatos lejárat, hetes grafikon:

Szépen megcsinálta az augusztusban jelzett lekört, ezzel kész lehet egy expanded flat korrekció. Egy abc szerkezet azonban sosem jelent automatikusan teljes  korrekciót, lehet akár az első szakasza is, ez esetben egy kis abc fog csak felmenni és utána megint lefordul (WXY-t csinál), de ennek adnék most kevesebb esélyt.



XNGUSD, hetes grafikon:

Érdekes módon a spot natgas charton nem ment le addig az ár, ameddig vártam, így viszont itt egy running flat alakult ki, bika csúzlival. Ez pedig minimálisan 10 dollár környéki dupla csúcsot jelenthet.



WTI, folyamatos lejárat, havi grafikon:

Az olaj is leszúrt a demand zónába, ahonnan fordulni látszik. Kérdés, hogy elég-e egy két éves bull menetnek egy 6 hónapos korrekció (B hullámként), nekem kevésnek tűnik. Van ugyan egy bika csúzli a charton, de figyelni kell, nem-e csak egy abc közlekedik felfelé, mert az 110 körül elakadhat és onnan újra lefelé veheti az irányt.



WTI, folyamatos lejárat, napos grafikon:

Naposon jobban látszik a flat korrekció, ami - mint említettem - lehet még csak a korrekció első, azaz W hulláma volt, meglátjuk.



XOP (S&P Oil & Gas Exploration & Production ETF), 2 hetes grafikon:

Korábban próbáltam a felkört beszámozni, inkább kevesebb, mint több sikerrel. Most úgy gondolom, a vége felé járhat a trend, ami után egy nagyobb korrekció következhet. Demand zóna a képen, ennek az áttörése nyithatja meg az utat a további nagyobb emelkedés előtt.



URA (Global X FDS Uranium ETF), hetes grafikon:

Ezt is nehéz olvasni, az biztos hogy egy korrektív szerkezet megy lefelé a csúcstól. Sokkal mélyebbre szerintem nem fog menni, de még egy alj lehet kéne neki, mielőtt újra meglódul.



CRB Index, 2 napos grafikon:

A végére hagytam a CRB Commodity indexet, aminek kb 40%-a az energia szektor, erről nem tudom elképzelni, hogy lejött volna egy kész korrekció, inkább egy befejezetlen b hullám futhat most, ami erősíti az olajjal kapcsolatos azon elképzelést, hogy még nincs kész a teljes korrekció ott sem.





Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyersanyag piac: Energia szektor (olaj, gáz, urán) - WTI, Natgas, URA, Shell, RIG, DNN, CCJ

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben

Nem nyugszik a forint... EUR/HUF, USD/HUF, EUR/USD frissítés