EUR/USD: itt a paritás, hogyan tovább? És merre tart a FORINT? (DXY, EUR/USD, CHF/HUF, EUR/HUF, USD/HUF)

Ahogy korábban jeleztem, a dollár folytatta a bullish mozgást és a dollár index elérte a várt célzónát:

DXY, havi grafikon:


Tekintettel arra, hogy az (5)-ös hullám még csak a harmadik hullámában jár, az emelkedés még közel sem mondható késznek és minden bizonnyal a piros téglalappal jelzett demand zónába tart az árfolyam, 118 körüli magasságba.

EUR/USD, havi grafikon:

Ezzel párhuzamosan az EUR/USD is tovább folytathatja útját lefelé, 0.9 környéki célárral, ahová a medve csúzli is mutat:



Ennek tükrében a legtöbb embert foglalkoztató kérdés, merre tarthat a forint? A korábbi elemzésemben jelzett kritikus szintek nem törtek és azóta is szinte megállás nélkül mozog észak felé. 

Segítségül hívtam a CHF/HUF grafikonját, mivel talán még annak a legtisztább a képe.

CHF/HUF, 2 napos grafikon:


Szerkezetileg két trendszinten is valószínűsíthető egy háromszög, érvényesül az összenyomott rugó effektus is, ami miatt megy fel, mint a rakéta. Azonban ha helyes a diagnózis, akkor tudjuk, hogy háromszögek mindig az utolsó trend irányú mozgás előtt jelennek meg, így a szerkezet elkészültekor jelentős korrekció elé nézhet a forint. 

Jelenleg a szerkezetből azonban még hiányzik egy kis 4 és 5 az ötödik hullám végéből, így egy kisebb korrekciót követően még legalább egy új csúcs valószínűsíthető (egy diagonál vég esetén pedig akár még több is).

EUR/HUF, napos grafikon:




EUR/HUF esetén is leginkább egy háromszöget tudok azonosítani, ami utána jön, azt viszont igen nehéz hullámelméletileg értelmezni. Ami biztos:

  • Április eleje óta leginkább egy csatornában közlekedik felfelé
  • Átfedéses a szerkezet
  • Az utolsó 3 csúcs már nem tudott kimenni az RSI-n fenntartható bullba
  • Sokasodnak a nagy felső szakállas gyertyák
Ez alapján azt mondanám, hogy fogy a lendület felfelé, a kritikus szint a 393, ezt kellene impulzívan letörni, lehetőleg úgy, hogy szemre egy törés nélküli esést lássunk ennek a szintnek a közelébe. Ha abc-vel érkezik ide, akkor gyaníthatóan újra elindul majd északi irányba.

USD/HUF, napos grafikon:



A dollár viszont még bőven fenntartható bullban van szinte az összes trendszinten, de egy csatorna itt is megrajzolható. B hullám ez már nem lehet, mert túl magasra ment. Mindenesetre itt a 373 körüli szint törése hozhatna egy nagyobb korrekciót a zölddel jelölt demand zónákba.



Amennyiben szeretnél e-mailben értesülni a frissítésekről, iratkozz fel az email értesítésekre! (feliratkozás után egy emailt fogsz kapni a megerősítéshez).


Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.

Megjegyzések

  1. Köszönöm szépen a frissítés, nagyon hálás vagyok!🙏🏼

    VálaszTörlés
  2. Biztos rengeteg munkaval jar,de csak megkoszonni tudom.
    Mindig orom,ha itt uj poszt jelenik meg!

    VálaszTörlés
  3. Szia.393 impulzív törése esetén meddig mehet? Köszi

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyersanyag piac: Energia szektor (olaj, gáz, urán) - WTI, Natgas, URA, Shell, RIG, DNN, CCJ

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben

További forint erő jöhet! (EUR/HUF, USD/HUF elemzés)