OTP: korrekció vagy bázis épül?

Az elmúlt héten nagyot emelkedett az OTP, a 9360-as szintről, egészen 12655 forintig. Mindezt azok után, hogy a tavaly novemberi csúcshoz képest több, mint 50%-ot veszített az értékéből. Egyelőre a hetes támasz zóna teteje fogta meg, de vajon eshet-e még tovább? Véleményem szerint ennek van nagyobb esélye.

OTP, hetes grafikon:


A hetes gyertya elég masszív lett, ugyanakkor még mélyen az összes mozgó alatt. Innen azért elég nehéz lenne a megindulás, minden előzetes lassulás nélkül. Érdekesség, hogy a hetes RSI-t utoljára 2011-ben láttuk ilyen alacsonyan.

OTP, napos grafikon:

A napos grafikonon jól látszik, hogy a mostani esés - legalábbis eddig - a covid esés másolata. Akkor a felpattanás után jött még egy új alj. Azt gondolom erre most is igen jó esély van. Az RSI-n is hasonló divergencia figyelhető meg, mint 2020-ban.


OTP, 30 perces grafikon:

A felfelé menő szerkezet eddig inkább tűnik korrektívnek. Egyrészt, az első korrekció több, mint 90% volt, bázisnak ez általában túl mély, inkább b hullámnak gondolom. Másrészt, elakadt az emelkedés a csatorna tetőnél. Ha bázist építene (1-2-1-2 széria), akkor is hiányzik még belőle a kis kettes, amivel a 10960 körül hagyott rést minimum be kéne töltenie. Ha onnan impulzívan észak felé venné az irányt, akkor kezdenék gyanakodni, hogy valami nagyobb bullish fázis indulhatott el. De addig a nagyobb esélyt annak adnám, hogy csinál még legalább egy aljat, mielőtt jelentősebb fordulat venné kezdetét.




Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.

Megjegyzések

  1. Szia Fudge!

    Hogyan látod az elmúlt hetet? Vagy szeretnét megvérni az eheti zárót ?

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyersanyag piac: Energia szektor (olaj, gáz, urán) - WTI, Natgas, URA, Shell, RIG, DNN, CCJ

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben

További forint erő jöhet! (EUR/HUF, USD/HUF elemzés)