Lufthansa - fordulat jöhet?

A mai nap -25% körüli árfolyam virít az LHA mellett, azonban ez nem egy valós adat, hanem egy speciális tőkeemelés eredménye (a meglévő részvény tulajdonosokat vételi joggal kárpótolták, ami értékesíthető is, így nem érte őket kár, ezért nem valós a jelenleg részvény ár zuhanás). A hónap elején ugyanígy vont be tőkét az Easyjet, 1 éve pedig az IAG csoport is. A probléma ezzel az, hogy a chartot igencsak tönkrevágta.... 

Ugorjunk vissza az időben, még áprilisban tettem ki egy elképzelést a Lufthansáról (hetes idősíkon), ami így nézett ki:



Jelenleg így néz ki a napos chart:

Lufthansa, napos:




Egy abc korrekciót vártam még áprilisban, ami be is következett, bár valamivel mélyebbre jött, mint amire számítottam. Azonban a meredeksége és az egycsatornás jellege miatt továbbra is korrektívnek tűnik, az emelkedő szakasz jóval meredekebb volt, mint az eső. Így most jöhetne az első emelkedő szakasz párja. A jelenlegi elképzelés érvényét veszti, ha a szeptember végi alj alá menne, ami a charton már megtörtént, azonban itt egy technikai dologról van szó, összességében azóta emelkedett is valamelyest az árfolyam, nem pedig zuhant. 

Az a pici zöld az (S) felett a jelenlegi árfolyamszint, aminek most kb valahol 8,5-8,7 környékén kellene lennie. Hogy hogyan lesz ebből egy normálisan értékelhető grafikon, vagy hogy tudjuk ezt a jövőben értelmezni, nem tudom... Addig is a jelenlegi részvény tulajdonosok értelmezhető chart hiányában gyakorlatilag vakon repülnek a Lufthansával... ;)

Update 2021.09.25:


Közben a Tradingview-n "megjavult" a chart, visszamenőleg is csökkent az árfolyam, így már nincs zavaró tényező a grafikonon:





Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.

Megjegyzések

  1. Részvénykibocsátás miatt ma rendesen beszakadt az árfolyam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pont erről írtam, lehet sokan nem olvassátok a szöveges részt, csak a chartokat nézitek :)

      Nem szakadt be, sőt pluszban van jelenleg.

      Törlés
  2. Szia. "Tetőt építhet az OTP" hogy látod most? köszi

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyersanyag piac: Energia szektor (olaj, gáz, urán) - WTI, Natgas, URA, Shell, RIG, DNN, CCJ

Nem nyugszik a forint... EUR/HUF, USD/HUF, EUR/USD frissítés

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben