2021.03.11 - Kitekintő, nemzetközi piac

 DAX:

A január végén jelzett 14275-ös minimális célárat elérte a piac, a hetes gyertyán impulzív emelkedést látunk (gyertya még nem zárt). Feltételezhetően az utolsó 5-ös impulzus harmadik hullámában lehetünk, de nem tiszta az impulzus felfelé, tele van korrektív alakzatokkal. Amíg a képen lévő long határ felett megáll az esés abc szerkezettel, addig még kis korrekciónak minősül és longos marad.


Akár ilyen is lehet az útja, ha diagonálban gondolkodunk, ami még nem készült el. Ehhez a felső kék vonalat kéne letörnie. A divergencia lassulásra utal, a korrektív szerkezetek pedig diagonálra. Ha a jelölt zónán átesik korrekció nélkül, az azt jelentené, hogy akár kész is lehet a teljes szerkezet.






SPX:

Sanszos, hogy 4000 fölé megyünk, ez az elképzelés:




Nasdaq:

Itt szintén új csúcs valószínűsíthető, lehet egy ilyen megfejtés:



Arany:

A várt mozgást hozta, ráadásul egy ending diagonalból fordult, amire jellemzően gyors mozgással megindult felfelé. A diagonál pedig mindig valaminek a vége, tehát egy nagyobb felfelé kör a várakozás, bár egyelőre a felfelé kör abc karakterjegyeket hordoz, ami korrekcióra is utalhat, de ha a kontextust nézzük, nagyobb az esélye annak, hogy egy impulzus ment fel, megnyúlt ötödik hullámmal. Ezt majd a lefelé korrekció mozgása fogja eldönteni, hogy az volt-e, vagy valóban csak egy korrekció ment fel és még jön egy új alj. Egy ilyesmi mozgás lenne az "ideális" a további longhoz:






Olaj (WTI):

Megcsinálta a célzónát, sőt túl is ment rajta. Amíg a zöld gyorsítóban halad az árfolyam, a harmadik hullám nincs kész. Kulcsszintek jelölve a képen.


Bitcoin:

Januárban írtam róla utoljára, akkor még 30k alatt járt az árfolyam: "ha pedig megnyúlik, akkor 55k-70k-95k is lehet". 58450 volt eddig a csúcs, de gyaníthatóan lesz még feljebb... A 4 órás charton valami hasonló az elképzelés (ideálisan egy dupla csúcs, vagy valamivel a fölé érkezhetne és onnan le), majd a korrekció elkészülte után újra longban lehet gondolkodni.





Tesla:

Szépen fordult a célzónából, a minimális célt csinálta meg a kis hszből (új csúcs), majd lefordult. Log charton néz ki jól, a kettes korrekció párjára számítok, aminek most a (b) hulláma tarhat felfelé. Az 50-es mozgó lehet a célja.



GameStop:

Megint cikkeznek róla, de azért van némi ráció a mozgásban, erre számítok:


Alibaba:

Amit látni kell, hogy a csúcstól 211-ig lejövő szerkezet lehetett egy kész abc is, ehhez egy bika csúzli is kialakult, amiből viszont nem jutott messzire és elég impulzívan lefordult, RSI bear támasz zónájából, egy ending diagonállal. Mivel impulzívnak tűnik az esés, megnőtt a bear verzió esélye. A 211-es alj a long határ, ha azt kiveszi, akkor a lefelé kör csak egy (a) volt és jön még le a (c) párja - korrekció esetén. Van naposon egy trendvonalunk is, annak a törése is bear jelzés lenne.



Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben

Nyersanyag piac: Energia szektor (olaj, gáz, urán) - WTI, Natgas, URA, Shell, RIG, DNN, CCJ

Bitcoin: túl gyorsan, túl messzire... Kriptopiaci körkép (Bitcoin, Ethereum, XRP, Cardano, Dogecoin, Polkadot, Litecoin)