DAX - Hol járunk?

 Nagy kép, havi chart:

Egy lehetséges verzió, amit az indikátorkép is támogat, eszerint ötödik hullám mehet felfelé a daxban (annak is a harmadik hulláma). Egy másik lehetőség, hogy a 4es hullám korrekció még nincs kész és most egy B hullám megy fel. A charton nem arányos a kettes és a négyes, azonban ez a log scale miatt van, hagyományos skálán viszont arányosnak tűnik, így nagyobb esélyt látok arra, hogy kész. 



Hetes chart:

Ha feltételezzük, hogy csak korrekció megy fel egy abc szerkezettel, mint B hullám, annak a C hulláma még rövid, így van tér felfelé, minimálisan 14275-öt el kellene érnie. Expanded flat esetén nem igazán mehetne 15600 fölé. Ha pedig nem korrekcióban gondolkodunk, hanem impulzusban, akkor az 20ezer feletti daxot jelentene.


Napos chart:

Az október végi alj nem érte el a második hullámokra jellemző ideális korrekciós szintet, pont fibo38ig jött le. Ezért azt kell feltételezzük, hogy korrekció megy felfelé, de az is elképzelhető, hogy ez már egy "újkori" sajátosság, hogy minimális korrekciós szintekkel halad előre a piac, hasonlóan az usa indexekhez. 


4 órás chart:

Lehetett volna egy diagonál a felfelé épülő szerkezet, de a diagonálokra jellemző korrekciós mozgás (gyors lefelé kör a diagonál kiinduló pontjáig, impulzívan letörve a 13550es szintet) elmaradt, helyette egy sekély abc korrekciót láthatunk (eddig), ami akár el is készülhetett (ehhez még megerősítés kell, azaz a korrekciós csatorna törése). Ez esetben megyünk tovább fel, új csúcsra. Első célzóna 14300 környéke.


Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben

Bitcoin: túl gyorsan, túl messzire... Kriptopiaci körkép (Bitcoin, Ethereum, XRP, Cardano, Dogecoin, Polkadot, Litecoin)

További forint erő jöhet! (EUR/HUF, USD/HUF elemzés)