Forint: itt a fordulat, de mire elég? (EUR/HUF, USD/HUF, CHF/HUF, EUR/USD, DXY elemzések)

Az október 13-i csúcs óta jelentős erősödésben van a forint. Vajon meddig tarthat a lendület?

EUR/HUF, napos grafikon:

Október 12-én csak mobilról tudtam ránézni a történésekre, de azért az látszott, hogy célzónában és csatorna tetőnél igen nagy esélye van valamilyen lefordulásnak, ezt jeleztem is egy privát discord csatornán:



2 nap alatt még ment 2 forintot, majd jött a bejelentés az extra kamatemelésről, ami most is triggerként szolgált a leforduláshoz. Nagyon erős trendek esetén szokott kelleni a fundás hír is hozzá, lásd tavaly április...

Mit tudunk azóta? Ki tudjuk-e jelenteni, hogy trendfordulót látunk, vagy csak korrekciót? Egyelőre nem, hiszen nincs rá megerősítés. Két dolgot azonban tudhatunk:

  • Mivel a legkisebb támasz letört, korrekció esetén az eggyel magasabb rendű trendszint 4-es hullám korrekciójának az alsó felébe tarthatunk (vagy kicsivel azon túl), amit a grafikonon zölddel jelöltem
  • Amennyiben több trendszint ért véget 14-én, úgy a piac le fogja törni ezt a támaszt és megnyílik a tér lefelé egy jóval nagyobb korrekcióra
Elképzelhető, hogy egy háromszöget láttunk az utolsó felkör előtt, ami alapján egy nagyobb ötös szekvencia készülhetett el, erre megerősítést a támasz letörése után kapunk majd, amennyiben megtörténik.

A rossz hír az, hogy naposon és hetesen is fennthartható bullból indult az esés, így kicsi a valószínűsége annak, hogy itt volt a trend vége, érdemes korrekcióban gondolkodni, annak nagyságára pedig abból következtethetünk, ahogy az esés viselkedik.



USD/HUF, napos grafikon:

Az EUR/HUF-hoz hasonlóan ez a pár is letörte a legkisebb támaszt, így ott is lehetőség nyílt egy nagyobb lejtmenetre:



CHF/HUF, napos grafikon:

Ez valamivel tisztább, itt megjelent a divergencia és az utolsó két csúcs esetén már az RSI sem tudott kimenni fenntarthatóba:



DXY, hetes grafikon:

A dollár indexnél egyedül a parabola szerű emelkedés jelezheti, hogy érik valamiféle fordulat, ugyanakkor az RSI simán fenntarthatóban és amíg nincs egy nagyobb fordulós bear gyertya, addig simán folytatódhat a trend.



EUR/USD, hetes grafikon:

Az EUR/USD gyakorlatilag év eleje óta egy csatornában esik, azonban a héten történt egy figyelemreméltó dolog, az RSI-re felrajzolható trendvonalat törte. Ez jelezhei azt, hogy elindulhatott egy magasabb trendszintű korrekció felfelé, azonban én megvárnám vele a megerősítést, azaz az árhoz tartozó csatornát is törnie kellene. Az alap feltételezésem az, hogy ez csak korrekció lesz, mivel az RSI nagyon mélyről indult és van a havi grafikonon egy medve csúzli is, aminek a célárát még nem érte el a piac.




Amennyiben szeretnél e-mailben értesülni a frissítésekről, iratkozz fel az email értesítésekre! (feliratkozás után egy emailt fogsz kapni a megerősítéshez).


Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.

Megjegyzések

  1. Szvsz csütörtökön az USA infláció volt a trigger (kilőtt az Usd csinált egy TOP-ot és röviddel ezutan kimerült a rally) másnap jött a 17-18%-os kamat, ami tovább lökte a forintot.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyersanyag piac: Energia szektor (olaj, gáz, urán) - WTI, Natgas, URA, Shell, RIG, DNN, CCJ

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben

Bitcoin: túl gyorsan, túl messzire... Kriptopiaci körkép (Bitcoin, Ethereum, XRP, Cardano, Dogecoin, Polkadot, Litecoin)