Újabb fordulat előtt a forint? (EUR/HUF, USD/HUF, DXY)

A forint tökéletesen hozta a várakozást, amiről legutóbb írtam ( Forint: elakadhat az erősödés rövid távon (EUR/HUF, USD/HUF elemzés) ). Hamarosan ismét döntéshelyzet elé kerül, ahonnan jó eséllyel újra délnek veheti az irányt. 

EUR/HUF 4 órás grafikon:

A csökkenő csatorna impulzív törése, majd visszatesztje után szép északi menet alakult ki, ami a minimális szintet elérte, de arra számítok, hogy meg fogja közelíteni a csatorna tetőt (386 környéke), erre utal az is, hogy még nem alakult ki az abc emelkedésekhez tartozó momentumkép.

A lila emelkedő trendvonal törése lenne a megerősítése annak, hogy elkészült felfelé minimálisan az április 22 óta tartó szerkezet. A nagyobb erősödéshez a folytatásban azt kellene látnunk, hogy dinamikus eséssel (szemre töretlenül) letöri a 375-ös szintet, majd a 369-et is. Ha 375 környékén egy kis abc-t csinál csak és onnan fordul, akkor mehet tovább fel.



USD/HUF 3 órás grafikon:

A dollár/forint kicsit előrébb jár és már elérte a csatorna tetőt. Akár kész is lehetne, de nem zárom ki, hogy még megy pár forintot, dupla csúcs környékére. Onnan hasonló folytatásnak van esélye, mint az EUR/HUF esetében. A trendvonal törésére érdemes itt is figyelni a megerősítéshez.



DXY (Dollár index), 2 hetes grafikon:

Nekem nagyon úgy tűnik, hogy a dollár indexben már egy ötödik hullám közlekedik felfelé, a megelőző momentumkép kész abc korrekciót mutat és hajszálra van attól, hogy áttörje az ellenállási zónát. Az RSI már havin is kiment újra fenntartható bullba. A mozgás felfelé nagyon erős, tipikus harmadik hullám. Zölddel be is rajzoltam a gyorsítóját. Amíg az árfolyam abban halad, az 5/3 nincs kész. Az első célzóna a képen, de extrém esetben elérheti a 118-120 körüli szintet is, ahonnan 2001-ben a nagy esés indult. Ez az EUR/USD-re vonatkoztatva annyit jelent, hogy akár bőven paritás alá kerülhet.






Amennyiben szeretnél e-mailben értesülni a frissítésekről, iratkozz fel az email értesítésekre! (feliratkozás után egy emailt fogsz kapni a megerősítéshez).


Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.

Megjegyzések

  1. Szia. Szerinted innen fordulhat az EUR/HUF 357-361 zóna felé? Köszi

    VálaszTörlés
  2. Ez a deli irany a forintnal, az istenert sem akar jonni.
    Mondjuk mitol is jonne?

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. DXY továbbra is erős ebből lesz a gyenge arany, bitcoin és más nyersanyag, ha jól gondolom.
      A réz épp most törte az emelkedő ékjét és nagyon hasonlít a 08-09es válság nagy eséséhez. short pozícióra a legjobb pillanat elvileg, már vissza is tesztelte. ha a dollár újra lendületbe jön, mehet lefele

      Törlés
  4. És most hogyan tovább EURHUF?

    VálaszTörlés
  5. Kedves Fudge!
    Amennyiben lehetséges és időd engedi szeretnék kérni egy EUR/HUF, USD/HUF elemzést, így hogy a havi MNB kamatdöntés megvolt.
    Nagyon hálás vagyok az eddigi önzetlen munkádért is, valamint gratulálok a szinte tökéletes predikciókhoz!

    VálaszTörlés
  6. Jólnapot kívánok mindenkinek! Szeretnék egy EURFUF prediktumot adni most, hogy 394 és egy H4 trencsatorna aljához ért, mégpedig aztat hogy lösz ez még 408 is, akkor pedig Én eladni fogok me kapom a Swap-ot a jóféle brókeremtül, és újra szemtelenül nagy pénzt teszek el, amiért már embert is ölnek egyes vidéken.
    Ha egyesek fej-váll alakzatot látnának benne és most adnak el, azoknak üzenem hogy statisztikailag bukón vannak.

    VálaszTörlés
  7. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyersanyag piac: Energia szektor (olaj, gáz, urán) - WTI, Natgas, URA, Shell, RIG, DNN, CCJ

Nem nyugszik a forint... EUR/HUF, USD/HUF, EUR/USD frissítés

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben