Forint: elakadhat az erősödés rövid távon (EUR/HUF, USD/HUF elemzés)

A forint végül a szaggatott vonalat követve megérkezet a várt demand zónába, majd onnan kialakult a forduló is. A jelenlegi lefelé mozgás azonban nem igazán impulzív és rövid távon fordulat jelei mutatkoznak.

EUR/HUF, 4 órás grafikon:

A 4 órás grafikonon jól látható, hogy a mostani mozgás igen lassú, a csatorna felső részében halad és a vége már egy átfedéses szerkezet (akár diagonál). Ezt a csatornát törnie kell a long irány megerősítéséhez. Ha ez megvan, akkor figyelni kell a felfelé mozgást, ha hasonlóan impulzív lesz, mint az előtte lévő felkör, akkor újra visszamehet a demand zónába, de ha félúton elakad, az a további esést valószínűsíti. 




USD/HUF, 3 órás grafikon:

A dollár/forint keresztnek még annyit sem sikerült esnie, mint az EUR/HUF-nak. Idáig egy abc esésnek tűnik, csatornában. Ha az előtte lévő esés párja jönne, az már kb dupla csúcs környékére mutat, de ehhez a mozgáshoz is megerősítés szükséges (pl csatorna impulzív törése).





Amennyiben szeretnél e-mailben értesülni a frissítésekről, iratkozz fel az email értesítésekre! (feliratkozás után egy emailt fogsz kapni a megerősítéshez).


Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.

Megjegyzések

  1. Nem csak rövid, de hosszú távon is gyengülni fog a forint, idővel majd te is átgondolod és átrajzolod a chartot.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Szívesen látnék egy általad vázolt verziót, grafikonnal.

      Én folyamatosan újragondolom a mozgást, amikor jön újabb információ a chartra. Ha nem így tennék, az nagy hiba lenne, mert az azt jelentené, hogy elköteleztem magam valamelyik irányba. Itt elképzelések társulnak valószínűségekkel, olyan mozgás pedig nincs, amit 100%-os bizonyossággal lehetne látni előre.

      Törlés
    2. Nyílván hosszabb távon ez a valószínűbb, de a kereskedőnek ennyi nem elég, mert nem tudja, hogy mikor kell beszállni jó eséllyel.
      Ezért szoktam Fudge elemzéseit is nézni, amit nagyon köszönök neki, amit ugye nem lenne kötelező közzétenni. Ez segítség olyanoknak, mint nekem, aki nem annyira járatos a TAban és szeretnék fogódzót keresni a pozíciónyitásnál.

      Törlés
    3. 375 gyorsan elérte majd le is fordult. Lehet ennyi volt ráadásul eur/USD is havi gyertyát Figyelembe véve élete az alját elvileg fordulni fog de akkor sokáig látunk majd euró menetelést

      Törlés
    4. Egy háromszögben mozog az eurhuf. merre megyünk? :)
      https://invst.ly/x-luf

      Törlés
  2. Szia Fudge!
    MOL-rol varhato majd esetleg poszt?
    Elore is koszi!

    VálaszTörlés
  3. Kedves Fudge!
    Tartható e még szerinted a projekciód az usdx vonatkozásában,vagy a háború,....felülírta és inkább 120-ba tart?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Kitértem rá most a friss bejegyzésben.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyersanyag piac: Energia szektor (olaj, gáz, urán) - WTI, Natgas, URA, Shell, RIG, DNN, CCJ

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben

További forint erő jöhet! (EUR/HUF, USD/HUF elemzés)