Új csúcson a Tesla - hol járunk a trendben?


A Tesla már egy ideje újra a világ legdrágább autómárkája, Elon Musk pedig a világ leggazdagabb embere. A Tesla részvényesek is nyilván nagyon boldogok, pláne akik jó korán beszálltak. A Tesla autó tulajdonosok úgyszintén 😏

Ezek után nézzük meg, milyen fázisban járhat a trend, mert azt azért tudjuk, hogy korrekciók nélkül nincs növekedés.

A Tesláról még áprilisban ezt írtam: "még jó ideig el fog tartani a korrekciója [...] Ha elkészült, akkor jó eséllyel láthatunk 1000 dollár feletti árfolyamot."

Legutóbbi elemzésemben szerepelt a háromszög verzió, mint lehetséges bull alternatíva ( Tesla részvény elemzés ):



Jelenleg így néz ki ugyanez a 3 napos chart:




A számozásból már kiderül a válasz, véleményem szerint a trend a kései fázisában, az ötödik hullámban járhat, ami azonban még nincs kész.

Hetes idősíkon, log charton talán még jobban látszik, ahogy kijött a gyorsító széléig és onnan indult meg felfelé:

Tesla, hetes log chart:




És most nézzük meg, hol tarthat az ötödik hullám!

Tesla, 4 órás chart:


Aki szemfüles, rögtön észrevehet egy érdekességet, a nagy négyes háromszög utolsó hulláma maga is háromszög, így duplán érvényesült a rugó effektus, ami a háromszögek után várható, azaz kilőtt az árfolyam. A gyorsulás is szépen látszik, ami a harmadik hullámokra jellemző, amíg az árfolyam a zöld gyorsítóban halad, addig a harmadik hullám nincs kész. Jelenleg fibo361-nél jár, azaz megnyúlt, több, mint valószínű, hogy az ötödik hulláma is megnyúlik majd. 

Összefoglalva: messze még a vége, de érdemes figyelni, mert egy nagy ciklus ér majd véget, ami nagyobb korrekciót hozhat az indexekben is...


Amennyiben szeretnél e-mailben értesülni a frissítésekről, iratkozz fel az email értesítésekre! (feliratkozás után egy emailt fogsz kapni a megerősítéshez).



Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.

Megjegyzések

  1. Szia Fudge!

    Amennyiben időd engedi, tennél fel devizákról frissítést, EUR/USD, EUR/HUF.

    Köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt en is nagyon megkoszonnem. :)

      Törlés
    2. Szia! Igazából nem tudnék újat írni az utolsó elemzéshez képest, beért a célzónába és onnan lefordult, eddig minden a terv szerint :) Ha kialakul benne valami struktúra, akkor visszatérek rá.

      Törlés
  2. Eufhuf-nál nem lehet hogy még az v. hullám nincs kész az v. megnyúlásnak negyedik hulláma a mostani lefele irány? Napos charton bikacsúzli látszik. Tehát egy rövid long kör felfele még lenne. Belépő 360. Stop 358. Célár 368? Erről vélemény? Köszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Négyesnek már túl nagy, naposon a ketteshez képest is, de nézd meg hetesen...

      Törlés
  3. Célzónában vagyunk, ez az emelkedés már nem tartható fent sokáig, napos RSI 94 környéke (ha így marad), brutál klimax, hamarosan vége lehet az 5/3-na. Mondjuk 1260 körülről jól mutatna egy 5/4 vissza ezer környékére, csalódnék a Teslában, ha nem csinálna ide is egy háromszöget, még utoljára :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyersanyag piac: Energia szektor (olaj, gáz, urán) - WTI, Natgas, URA, Shell, RIG, DNN, CCJ

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben

Bitcoin: túl gyorsan, túl messzire... Kriptopiaci körkép (Bitcoin, Ethereum, XRP, Cardano, Dogecoin, Polkadot, Litecoin)