Gáz van! Földgáz grafikon frissítés - támpontok az emelkedésben

Mostanra már a csapból is a gázválság folyik, ugyanakkor akik követik a blogot, már május közepén sejthették, hogy "gáz lesz" :)  ( akkori bejegyzés: Nyersanyag piac: Energia szektor (olaj, gáz, urán) - WTI, Natgas, URA, Shell, RIG, DNN, CCJ )

Nézzük meg, hogy egy ilyen erős északi menetben milyen támpontjaink lehetnek egy esetleges beszállóra!

Földgáz (folyamatos lejárat), hetes chart:

Jelenleg így néz ki a hetes chart, fent hagytam a korábbi nyilat, ami egy skicc volt egy lehetséges mozgásra. 

Több dolog van, amit látni kell:

  • A  hetes charton töretlen még a felfelé mozgás. Ebből arra következtetek, hogy a korrekciók kisebb idősíkhoz tartoztak, a nagyobb (iv) korrekció még hátravan, hetes idősíkon még a harmadik hullám futhat.
  • A harmadik hullám megnyúlás esetén elérheti még akár a 7.5 körüli szintet is a nagyobb korrekció előtt (természetesen ez csak lehetőség), mindenesetre amíg a zöld gyorsító csatornában halad az árfolyam, addig a hármas hullám nincs kész
  • Jelöltem a képen a legerősebb támaszt is, ahová várhatóan vissza fog majd térni az árfolyam (miután elkészült felfelé az 5 hullám)



Földgáz (folyamatos lejárat), napos chart:

A naposon látszik jól, hogy a várt helyről  (narancssárgával jelölt doboz, ami potenciális fordulót jelöl)  érkezett egy éles korrekció, ami megcsípte a célzónám tetejétés majdnem el is érte a bázis csatornát. De ahhoz, hogy ezt az esést ki tudjuk használni egy esetleges vételre, kisebb idősíkra kellett mennünk.



Szeptember 23-án tettem ki az alábbit egy zárt discord csoportban:



Ebből aztán ez lett:



Tehát ahhoz, hogy lássuk az esés karakterisztikáját, le kellett menni órás idősíkra, ahol divergencia jelezte, hogy hamarosan irányt vált az árfolyam. Természetesen azt nem lehetett látni előre, hogy ez után a korrekció után mekkora emelkedés jön, hiszen lehetett volna komplex korrekció is, azonban az utána következő emelkedés milyenségéből már lehetett sejteni, hogy ismét erős lesz az északi kör és a 6 körüli célárat meg fogja csinálni.

Lássuk a jelenlegi állapotot!

Földgáz (folyamatos lejárat), 30 perces chart:

A 30 perces charton jó esélyt adok annak, hogy egy flat korrekció jött le, ami azt jelenti, hogy még mindig nem végzett felfelé, így további célok elérésére van lehetőség rövid távon (az első 6.6 környéke, a második már 7 felett). Pirossal jelöltem a szerkezet határát, amennyiben long, az alá nem szabad mennie.



Egy dolgot ne felejtsünk el, mindig legyünk tudatában a nagy képnek, mikor ilyen kis idősíkra lemegyünk, mert ha csak erre koncentrálunk, az könnyen félrevihet!

ui: többen kérdeztétek, hová teszek fel chartokat, néha szoktam írni a portfólió fórumaiba, illetve egy zárt csatornára, illetve gondolkodom egy saját discord csatornán is, mert úgy látom lenne rá igény. Szólni fogok, ha lesz ezzel kapcsolatban közlendőm :)

Addig is, iratkozzatok fel az email értesítésekre! (feliratkozás után egy emailt fogsz kapni a megerősítéshez).


Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyersanyag piac: Energia szektor (olaj, gáz, urán) - WTI, Natgas, URA, Shell, RIG, DNN, CCJ

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben

További forint erő jöhet! (EUR/HUF, USD/HUF elemzés)