Energia szektor frissítés: Olaj (WTI), Földgáz (NATGAS), XOP, Uránium + egyedi részvények

Ránéztem újra az energia szektorra, mostanra már az energia válságtól hangos minden sajtó, így forró a téma :)

Az egyedi részvényekkel folyamatosan frissíteni fogom a bejegyzést, érdemes visszatérni! :) Kommentbe is beírhatjátok, ha van olyan, ami számotokra érdekes lehet.

WTI, folyamatos lejárat:

Még augusztus végén tettem ki a Tradingview-n az alábbi elképzelést, ami szépen elérte a célárat/célzónát, a PLAY gombbal meg lehet nézni az eredményt:

WTI - more upside is likely before a bigger correction by Fudge55 on TradingView.com

Befejezetlennek tűnik még felfelé, hiányzik nekem egy ötös csúcs a szerkezetből. Amennyiben ez tényleg a teljes szerkezet vége lesz a 2020 márciusi aljtól, akkor jelentős korrekció indulhat és egy impulzívan meginduló struktúrát kell, hogy majd lássunk, aminek célja 50-60 dollár között lehet.




Földgáz, folyamatos lejárat:

A hetes gyertyák oldalazásról árulkodnak (nagy spikeok felül és a múlt hetiben alul is), nagy négyesnek időben még rövid, ki kellene jönnie a zöld gyorsító falához, hogy késznek lehessen mondani a hármas hullámot. Mindenesetre hetesen még a 20-as mozgót sem sikerült megérinteni, egy négyes hullámnak azt azért illene.



Naposon egy három hullámos esést követően impulzívan megindult egy bika csúzliból, azonban tipikus flat szinten akadt el és ott "falnak ütközött". Jól illene ide valamilyen időben elnyúló c hullám, akár diagonálként, így lenne ideje egy nagyobb bika csúzlinak kialakulni és kijönne vele a gyorsító széléig. 

Amennyiben ennél gyorsabban végez, akkor felmerül a gyanú, hogy a flat még mindig csak a hármas hullámon belüli négyes. Így vagy úgy, érdemes lehet long jeleket keresni a zöld támasz zónában.



XOP:

Szépen beért a még májusban kijelölt célzónájába, az útja azonban rögös volt, láthattunk egy szép flat korrekciót, amiből bika csúzli alakult ki, az utolsó felfelé menő kör viszont inkább egycsatornás abc jellegű, ami érdekessé teszi a történetet.

Egyrészt, ez az utolsó kör inkább egycsatornás abc szerkezet, mintsem impulzus, és a középen lévő flat, bár nagynak tűnik (ahhoz képest mindenképp, hogy a középső harmadik hullám négyese legyen), nem jött ki a gyorsító faláig. Egy lehetséges megfejtést beszámoztam, eszerint, most fog még lejönni egy igen erős c hullám, az előző c környékére, mélyebbre nem igen mehet, mert akkor belezárna a kettesbe. Ha lejön oda, az egy nagyon jó long beszálló lehetne, nemcsak ebben az etf-ben, hanem sok olajos és gázos termékben.



URA:

A Global X Uranium ETF szépen megindult a várakozás szerint (de azért csinált még egy aljat a már késznek gondolt három hullámos esés után, úgyhogy igen trükkös volt). Megmondom őszintén, nem tudom, most mi folyik benne, (talán egy befejező diagonál alakul?), így jobb most hátralépni, de a jelölt zóna mindenképp célzóna lefelé és kellene neki egy nagyobbacska korrekció.


És akkor jöjjenek a szektor részvények!

BP:

Lefelé nem érte el a várt célzónát, egyelőre... Felfelé befejezetlennek tűnik, hiányzik még az első emelkedés párja, de ha most impulzívan folytatja útját délnek, akkor lehet még benne egy trükk és jöhet még le egy erősebb lefelé kör, akár egy nagy exp flat vége:


RDSA (Royal Dutch Shell):

Fent hagytam a korábbi várakozást a charton, látható, hogy épphogy érintette csak a fibo38-as szintet, ez kettesnek kevés. Ugyanazt gyanítom, mint a BP-nél, hogy még vissza akar jönni, de ha mégsem, akkor inkább abc-ben kellene felfelé gondolkodni benne. Ha már az első emelkedés párja megy fel, annak még rövid.



XOM (Exxon Mobil Corp):

Igen hasonló ez is az előző kettőhöz, csinált egy exp flat korrekciót fibo38-ig, de valahogy nincs meg a "right look". Ha a várt zónába lejönne még, jobban tetszene...


AR (Antero Resources Corp):

Ez szépen fordult a korábban kijelölt zónából, az ötödik hullám viszont kései fázisban lehet. A kék vonalat jó lenne, ha átvinné, majd onnan csinálhatna egy nagyobb korrekciót, ahonnan jó lehetne újra longra.



WES (Western Midstream Partners):

Átvitte az első kék vonalat, ez jó jel. Jelenleg az első emelkedés négyesét csinálhatja egy flat formájában, ahonnan egy ötödik hullámra lehet még beszállni (első célár 26 dollár környéke), utána viszont jöhet egy nagyobb korrekció benne.



SWN (Southwestern Energy Company):

Fent hagytam a korábbi zónákat, szépen lejött és fordult is az utolsó zónából. Ami nem tetszik, hogy az emelkedés C vagy (1) ága nagyon lassú volt az A-hoz képest, ez inkább abc-re utal, mintsem 1-2-1-2-re. Utána viszont nem indult meg impulzívan, hanem csinált egy új lokáis tetőt, ez meg egy esetleges flat-re utal. Akkor még egyszer le kéne jönnie a narancssárga zónába, de onnan akkor nagyon meg kellene indulnia már.




CPG (Crescent Point Energy Corporation):

Itt is fent hagytam a korábbi várakozást, ami szépen teljesült. Amennyiben az ötöst látjuk most felfelé, abból még hiányzik egy utolsó felkör, utána viszont újra le kéne jönnie a rajzolt zónába.



REI (Ring Energy):

Tökéletesen hozta a várakozást, leért a célzónába és fordult. Az ellenállási zónát erővel áttörte, egy lehetséges utat rajzoltam neki, amiben lenne egy kis visszateszt, utána indulhatna fel a harmadik hullám.



FTI (TechipFMC):

Ez nem néz ki jól, egyértelműen korrektív jellegű a felfelé mozgás, a csatorna törésével megcélozhatja az 1 dolláros szintet.


RIG:

Egyelőre nincs okom változtatni a long elképzelésen (korábbi chart itt), a rajzolt célzónából gyönyörűen fordult, csatorna tetőnél viszont elakadt, lefordult, az alsó trendvonal megfogta. Ha 1-2-1-2-t látunk, akkor nagyon meg kell indulnia, nincs ideje tovább totojázni ezeken a szinteken. Egyelőre ez még lehet korrekció is, hiszen csatornában halad. Ami nem tetszik, hogy az RSI naposon belenyalt a fenntartható bear tartományba és a jelenlegi felkör éppen a bear támasz zónában akadt el...A piros vonal felett kell maradnia a bull folytatáshoz.






IO (Ion Geophysical Corporation):

Ezzel a papírral korábban még nem foglalkoztam, így először havi idősíkon néztem meg. Az eddigi története finoman mondva sem túl szép, 1996 óta tart a korrekciója. Log charton rajzoltam neki egy csatornát, valamennyire tartja az alsó trendvonalat, aminek most megint leért az aljára és készre is tudnám akár számozni. A 0,98-as aljtól kezdve megindult benne valami, az első kék vonalat kellene kivinnie az emelkedés első hullámának, ezen az idősíkon, majd onnan jöhetne egy nagyobb korrekció, utána pedig a felső kék vonal átvitele (esetleg a csatorna tető törése) lenne a megerősítés, hogy elkészült lefelé.

 

Napos charton nekem most kérdés, mit akar, a csatornát még nem sikerült impulzívan áttörnie, a "right look" úgy lenne jó, ha még visszajönne a jelölt zónába és onnan süvítene felfelé. Ha mégis tovább száguld, akkor gyaníthatóan már a harmadik hullám fut.



DNN (Denison Mines Corp):

A tavaly március óta indult emelkedés késői fázisában járhat



CCJ (Cameco Corporation):

Legutóbb azt írtam, a célzónából fordulva 24 dollár felett tetőzhet az ötödik hulláma. Azóta már a második célárat is megcsinálta és sokkal impulzívabb lett a vártnál. A szerkezet a vége felé járhat és sanszos, hogy egy záró diagonált épít, ez esetben egy impulzív esést fogunk majd látni, ami kiviszi a kék vonalat. Ha így lesz, akkor a jövő év első fele a Cameconál a korrekcióról fog szólni és valamikor tavasszal/nyáron lehet újra érdekes hosszabb távú long beszállóra.




OXY (Occidental Petroleum Corporation):

Szépen elérte a célzónát és fordult is belőle, van még tere felfelé.



WLL (Whiting Petroleum Corporation):

Szintén a trend vége felé járhat és kellene neki egy többhónapnyi korrekció, hogy ott lehetne újra érdekes longra.






Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.

Megjegyzések

  1. WTI-nél nekem nincs meg a 'right look' ebben a formában. Nem akartam nagyon foglalkozni vele, de felskicceltem egy verziót. Remélem jó tickeren vagyok. https://www.tradingview.com/x/lznpi1c5/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Zoli, jó meglátás! Nekem is volt egy ilyen számozásom, azonban a 4-es running flat B-je túl magasra ment (ami termékenként eltérő egyébként), ezért hátrébb soroltam. A lényegen azonban nem sokat változtat, mindketten a ciklus végét várjuk, egyelőre még felfelé van az irány, utána viszont méretesebb korrekció valószínűsíthető ;-)

      Mondhatni viszonylag hasonlót rajzoltam pár napja :)

      Törlés
    2. WTI folyamatos lejárat chartodon (elsőnek szerepel ebben a topicban), ha MOST rámérek akkor a 3-as hullám lett a legrövidebb az 1, 3, 5 impulzusok közül. Az meg nem lehet ugye. Akkor új scenárió jön?

      Törlés
    3. Szia Szilárd! Nagyon jó megfigyelés. A struktúra nem az lett, amit vártam, de a várakozás ugyanaz, valaminek a végét látjuk most nagy valószínűséggel. A mostani lekör még mindig lehet egy kis 4-es flat c hulláma, akkor még meg fogja várhatóan csinálni a jelölt célárat. Akkor a (iv)-el jelölt aljnak épp alászúr és megy új csúcsra

      Törlés
  2. Szia Fudge! Írtad korábban, hogy kérjünk nyugodtan. Megnéznéd nekem CIG Pannoniát a magyar tzsd-n? Hetesen szándékozom lőni 356 belépő, 540-es célár stop 299 trade-ben. Köszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Bocsáss meg, a bejegyzéshez kapcsolódó egyedi papírokra gondoltam az energia szektorból. Ha majd előveszem a BÉT-et újra, megpróbálok ránézni, bár nem elég likvid, így nagy fokú bizonytalanság lehet benne.

      Törlés
  3. Phuuu.
    Halas koszonet! :)
    Nagyon szep es reszletes munka,nem keves idot tolhattal bele!
    Egy kerdes,amennyiben az Exxon Mobil lejonne a szintig,es fordulna,meddig mehet?
    Ott ezt nem rajzoltad be.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Még legalább egy akkora emelkedő szakaszra számítanék, mint az október végétől márciusig tartó rally.

      Törlés
  4. Szia Fudge!
    Nagy érdeklődéssel olvasom a remek elemzéseid.
    Ha, szabad kérni, én az áram, tőzsdei ár alakulásának elemzését kérném.
    Köszönettel: András

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Helló! Szívesen ránézek, tudsz hozzá chartot mondani?

      Törlés
    2. Köszönöm!
      Nem nagyon találni használhatót.
      Esetleg: https://ycharts.com/indicators/energy_index_world_bank

      Törlés
  5. Kedves Fudge, Szeretném kérdezni, hogy Te miként látod az RIG jövőjét azután, hogy letörte a korábban jelzett szintet. Ugyanakkor nem zárt az augusztusi alj alá, de leszúrt a 2,6-körüli támaszig. Én innen várom a fordulatot, de elbizonytalanít ez a letörés..

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben

Bitcoin: túl gyorsan, túl messzire... Kriptopiaci körkép (Bitcoin, Ethereum, XRP, Cardano, Dogecoin, Polkadot, Litecoin)

További forint erő jöhet! (EUR/HUF, USD/HUF elemzés)