Merre tart a forint? (EURHUF, USDHUF)

Forint esetében az EURHUF és USDHUF párok általában egy irányba mozognak, a múltban volt azért néhány rövid időszak, amikor ellentétes irányú mozgás volt, pl. 2015 február-márciusában, mikor a dollár 269-ről 291-re ugrott, miközben az euro 308-ról 296-ra esett. Most is egy esetleges ellentétes irányú mozgást mutat a két chart, épp ezért fenntartásokkal kell kezelni. 

EURHUF hetes chart:

Az EURHUF hetes chartja meglehetősen ronda, nem sok támpontot ad. Véleményem szerint nincs még kész felfelé, a tavalyi tetőt harmadik hullámnak gondolom.

A tavalyi csúcsról lejött egy három hullámos szerkezet, ami lehet egy kész abc korrekció is,  de ez időben rövidnek tűnik, illetve az utána lévő felfelé kör nem tűnik tiszta impulzusnak. Ezért nagyobb esélyt adnék arra, hogy még mindig a korrekció fut, flat formájában, akkor viszont egy hullám még hiányzik le, hogy kész legyen a szerkezet. Normál flat esetben ekkor lejönnénk 340-342 körülre, mielőtt elindulna az utolsó nagyobb impulzus felfelé ("b" verzió, hogy diagonál lesz az esés és nem jön olyan mélyre). Ha mégis már az ötödik hullámban lennénk, annak gyorsan el kéne indulnia felfelé, ekkor már csak az 5/5 hiányzik a kész szerkezetből. Ha esni akar, akkor a 361-es lokális csúcs felett nincs dolga.




USDHUF havi chart:

A havi chart alapján jó időre bent lehet a csúcs. A devizák szinte folyton korrekcióban mozognak, 1996-tól kezdődően itt is egy ABC szerkezet látszik, ami úgy tűnik el is készült egy diagonállal. A diagonál jellemzője, hogy elkészültekor gyors ellenkező irányú mozgás várható, itt ez meg is történt és az árfolyam néhány hónap alatt 15%-ot esett. Ezen az idősíkon a legközelebbi támasz zóna a 246-256 közötti tartomány, ráadásul egy medve csúzli is kialakult, aminek szintén lehet ez a célja.



USDHUF Napos chart:

Elsődleges elképzelés szerint a csúcstól induló esés még befejezetlen, így minden felfelé mozgást korrekciónak kell tekinteni. A belső szerkezet alapján az első 5 hullámos esést követte egy három hullámos emelkedés, a következő lefelé kör viszont szintén abc szerkezetű, ami arra utal, hogy egy flat korrekció zajlik. Így még esedékes lehet egy felfelé kör, pár forinttal a 316 körüli A pont fölé. Ez után minimum egy hasonló nagyságú eső szakaszra kell számítani, mint amilyen az első esés volt.


Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben

Bitcoin: túl gyorsan, túl messzire... Kriptopiaci körkép (Bitcoin, Ethereum, XRP, Cardano, Dogecoin, Polkadot, Litecoin)

További forint erő jöhet! (EUR/HUF, USD/HUF elemzés)