Piaci körkép 2021. január 3 - Magyar papírok

BUX:

A magyar piacról összességében az mondható el, hogy az elsődleges célárat elérte (az összes jelentős papír esetén ez fennáll), ugyanakkor nincs kizárva egy lassabb felfelé mozgás rövidebb távon. Short jel még nincs, ahhoz a jelentősebb szinteknek el kellene esnie.

BUX esetében volt egy kisebb csúzli, aminek a 43350-43700as zóna lehet a célja. Ugyanakkor ennek az elérése nem szükségszerű, mint ahogy a többi papír esetében sem azok a további célok, csak lehetőségek.



OTP:

Az összes jelölt célárat megcsinálta, akár kész is lehet. Ehhez impulzív esést kellene látnunk 11800 alá. Amennyiben e felett megáll az esés ABC szerkezettel és/vagy kiveszi a lokális tetőt, mehet tovább 14600 felé.


MOL: 

Itt is egy kész közeli szerkezet mutatkozik, ami egy diagonállal érhet véget. Kis tf-en van egy csúzli, célára 2300 környéke, így a rés betöltése továbbra is opció. Kulcs támasz 1960, amíg e felett megáll az esés, addig rövid távon is még longos marad.



Richter:

Itt is volt egy csúzli, ami megcsinálta már a célárat, de van még tér felfelé, 7814-es céllal. 6280 impulzív törése esetén lenne kész a szerkezet, jelenleg.



4IG:

Nincs jelentősebb változás, az okt.26-i felfelé tartó kör negyedik hullámában járhat (épülő HSZ lehet a megfejtés). Ötödik célárak a képen.



Rába:

Harmadik hullám futhat, jó esély van a jelölt célzónák elérésére, elsődlegesen célzóna 1750 körül, másodlagos 2000 körüli szintek.





Opus:

Változás nincs, továbbra is lehetőség a szürke csatorna tetejének az elérése (nagyjából 400Ft). A csatorna impulzív törése esetén nyílik meg az út a további emelkedés előtt. Az első nagyobb ellenállás 500 Ft környéke. Amíg 200 Ft felett marad, addig longos lehet rövidebb távon is. 


OTT1:

Október közepén ezt írtam: "Az árfolyam jelenleg korrekciós mozgással esik, a csatorna törés esetén nagyobb emelkedés indulhat. Van esély arra, hogy betölti a rést előtte 120 Ft környékén, ami az emelkedés fibo78-a lenne."

122 Ft-ig esett, onnan fordult. Jelenleg van egy magasabb aljunk és egy alakuló bázis csatornánk, első körben ennek a teteje lehet a mozgás célja, jelenleg 173 Ft környéke. A csatorna impulzív felfelé törése esetén nyílna meg a tér a további emelkedéshez. 



Waberers:

Az októberi elemzés óta kialakulóban van egy emelkedő trend, van egy magasabb aljunk és jelentős erőt mutatott az utolsó héten. Áttört egy jelentősebb ellenállási szintet, ami most már támaszként funkcionál. Az első célárat teljesítette az emelkedés, de amíg a zöld csatornában halad az árfolyam addig a harmadik hullám nincs kész. Havin még bear, de hetestől lefelé már bull a chart képe.


Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.



Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben

Bitcoin: túl gyorsan, túl messzire... Kriptopiaci körkép (Bitcoin, Ethereum, XRP, Cardano, Dogecoin, Polkadot, Litecoin)

További forint erő jöhet! (EUR/HUF, USD/HUF elemzés)