Nem nyugszik a forint... EUR/HUF, USD/HUF, EUR/USD frissítés

A korábbi elképzelésekre egyelőre  nem jött megerősítés, tegnap további jelentős erősödés bontakozott ki. 

EUR/HUF hetes/napos grafikon:




Legutóbb azt írtam, jöhet még lejjebb, a 390 körüli szinteket beleláttam. Kérdés, hogy ez a tegnapi erőteljes mozgás mit jelent, lehet akár egy klimax is, ami valaminek a vége, de ehhez megerősítés kell. Ha nem erről van szó és elesik ez a támasz, akkor jóval lejjebbi szintek következhetnek még (370 környéke első körben).

 Ha a spikeokat nem számolom, akkor az arányai is jók már, W=Y is teljesül, amennyiben egy zigzag jött le a csúcstól (azért itt nagy a szórás a kalkulációnál). Ha visszamenne 398-400 fölé, ott már nem szívesen shortolnám.

USD/HUF hetes/napos grafikon:



Részletesen berajzoltam a támasz/ellenállási zónákat. Nagy esélyt látok arra, hogy min. a hetes támasz zónáig eljusson az árfolyam, ami a 326-336 körüli tartomány. Arra viszont kevesebb esélyt látok, hogy mindezt érdemi korrekció nélkül tegye és úgy gondolom, vissza kéne előtte még tesztelje a hetes ellenállást, a 390-400-as szintet.

Amennyiben itt is egy zigzag közlekedik lefelé, az Y ág már megcsinálta a minimálisnak tekinthető W*61,8% szintet. Azt hogy meddig akar még ebben a körben menni, majd a piac eldönti, amíg nem töri a napos RSI trendvonalat, addig nincs okunk a long irányt keresni ezeken az idősíkokon. Ha az árat nézzük, jelenleg minimum 367 fölé kellene kerülnie egy nagyobb korrekció kialakulásához, az alatt még shortos marad.

EUR/USD, napos grafikon:


Az USD/HUF mellé érdemes akár az EUR/USD-t megnézni, amit leginkább még egy befejezetlen impulzusnak tudok beszámozni. Ami még érdekes, hogy olyan mennyiségű nettó long pozíciók épültek ki (Commitment of Traders adatai alapján), amire utoljára (és egyedül) 2020 augusztus-szeptemberében volt példa, az utóbbi pár hétben pedig csökkent is már a long kitettség. Innen nehezen fog tudni már számottevően emelkedni véleményem szerint rövid távon.

Az, hogy ez a mozgás az EUR/USD esetében a nagy képben hova illeszkedik, egy külön bejegyzésben fogok írni.



Amennyiben szeretnél e-mailben értesülni a frissítésekről, iratkozz fel az email értesítésekre! (feliratkozás után egy emailt fogsz kapni a megerősítéshez).


Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.

Megjegyzések

  1. Köszi nagyon úgy néz ki töri a 390 et

    VálaszTörlés
  2. Ó igen mert végre vége a háborúnak!!! Most erősödhet a forint.

    VálaszTörlés
  3. EUR/HUF 350-re várom tavasszal míg év végére simán 330 köré is benézhet

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt a tavasz Tamás, mikorra várod 350re??

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyersanyag piac: Energia szektor (olaj, gáz, urán) - WTI, Natgas, URA, Shell, RIG, DNN, CCJ

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben