2021.03.19 - Olaj (WTI) frissítés

Február 18-án foglalkoztam utoljára az olajjal komolyabban, akkor jeleztem, hogy fontos szinthez közelít.

Itt jegyezném meg még egyszer, hogy határidős termékeknél nagyon különbözhetnek az egyes chartok, így míg pl a tavaly őszi korrekció a WTI folytatólagos chartján alig 23%-ot korrigált, a januári lejáratú termékben közel 60%-ot. Kereskedésnél mindig azt a chartot kell figyelni, amiben kereskedünk, mert teljesen máshol lehetnek az egyes zónák és szintek.

A folytatólagos napos WTI chart jelenleg a következőképpen fest (a tavaly őszi korrekcióból kiindulva nem biztos, hogy belemegy a jelölt zónába, ahhoz inkább az aktuális lejáratú termék a mérvadó):

Amennyiben a bull verzió fut (amit pl. az áprilisi lejáratú termék chartja alátámaszt, hiszen impulzívan törte felfelé a bázis csatornát - lásd lejjebb), úgy egy negyedik hullám korrekció az elképzelés, ami a 2020 november óta tartó emelkedést korrigálja. Negyedik hullámok általában nem mennek mélyre, ideális korrekciós szint 38-50%, sokszor komplex és időben elnyúlik. Az első eső szakasz viszont egy szusszal kivitte az előző korrekció alját, ezzel egyértelműsítve, hogy elkészült felfelé a 4 hónapos emelkedő szakasz. Intő jel lehet azonban, hogy 1 nap alatt esett akkorát, mint a tavaly őszi korrekcióban 4-5 nap alatt. Ha mégsem bull lesz a nagy kép, azt onnan fogjuk tudni, hogy keresztülszáguld majd a jelölt zónán. 

Az áprilisi lejáratú termék chartja:



Nagy képen a folytatásban ennek adok nagyobb esélyt, a bika csúzli célára 76 dollár környékére mutat:



Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.

Megjegyzések

  1. Szia!

    Hol tarhat most WTI barátunk? Én a 4 óráson egy ED-t vélek felfedezni. De azok inkább 5 vagy C hullámban megfigyelhetők, nem?

    https://invst.ly/uo0hd

    Üdv,
    Tamás

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! A záró diagonált az esetek többségében átfedések jellemzik, azaz a négyes legtöbbször belelóg a kettes hullám tartományába (ritka az olyan, ahol nem). Ezen kívül, ahogy írod is, az mindig valaminek a lezárása, akkor jelenik meg, mikor a megelőző hullám vagy hullámok "túl messzire és túl gyorsan" haladt(ak).

      Így ez itt nem egy ED.

      Viszont a divergencia, amit jelöltél, jó észrevétel és az emelkedés lassulására utal. Visszatérek rá hamarosan.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyersanyag piac: Energia szektor (olaj, gáz, urán) - WTI, Natgas, URA, Shell, RIG, DNN, CCJ

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben

További forint erő jöhet! (EUR/HUF, USD/HUF elemzés)