2021.01.22 - BUX & Blue

BUX:

Egyelőre a második célárzóna fogta meg, onnan lefordulni látszik. Ha a 40ezres támasz felett megáll az esés egy hármas abc szerkezettel, akkor maradhat tovább longos rövidebb távon. Ha esetleg a márciusi aljtól épülő szerkezet készült el, akkor az első esés le kell, hogy törje ezt a szintet és mélyebb korrekció várható.



OTP:

Kritikus szinthez érkezett a papír árfolyama, a vártnál feljebb is jött, a teljes esés fibo78-án picit túlra. 14490-ről fordult, 110 Ft-al elmaradva a jelzett 14600-as szinttől. Elsődleges verzióként a 2020.04.21-es aljtól való emelkedést korrekcióként kezelem. Ahhoz, hogy a szerkezetet késznek mondhassuk, a 12700-as szintet kell letörni impulzívan (szemre egy töretlen esést kell lássunk naposon). Ha e szint felett megáll az esés egy abc szerkezettel, akkor még longos maradhat rövidebb távon. 

Amennyiben megerősítést kap, hogy a szerkezet elkészült, két lehetséges út a képen, ha gyors esést látunk, akkor mély lesz, ha lassabb, akkor lehet csak 10ezer környékére fog visszajönni az árfolyam.


MOL:


2480-ról fordult le, tehát megcsinálta a legutóbb jelzett 2. célárat is 2452-nél. A teljes esés minimális, fibo 0.5-ös szintjét teljesítette a felfele kör, az egycsatornás szerkezet miatt elsődlegesen korrekcióként kezelem, de nem lehet kizárni az impulzust sem felfelé. Ha longos akar maradni rövid távon, akkor 2200 alá nem nagyon jöhet, hétfőn fordulnia kell. Ha tovább esik, akkor egyelőre bear folytatásban kell gondolkodni. Erős támasz 2000 Ft környéke.



Richter:

Nagy a valószínűsége, hogy a Richter egy jelentős tetőt épít és lassan elfogy a tér felfelé. A diagonál verzió akkor törik, ha 8500 fölé megy, ugyanis akkor a harmadik hulláma lenne a legrövidebb. Ha az volt, akkor a szakasz végén egy gyors esést kell látnunk és az árfolyam legalább 5200 környékére vissza fog menni. A nagyobb kép alapján pedig egy még mélyebb korrekció sincs kizárva 3800 környékére.



Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben

Bitcoin: túl gyorsan, túl messzire... Kriptopiaci körkép (Bitcoin, Ethereum, XRP, Cardano, Dogecoin, Polkadot, Litecoin)

További forint erő jöhet! (EUR/HUF, USD/HUF elemzés)