Piaci körkép 2020.12.12

Nasdaq:

Meglehetősen bullish a nasdaq képe. Akár elkészülhetett egy nagyobb szerkezet első impulzusa, valamint annak korrekciója és elindulhatott a harmadik hullám. Ez egy lehetséges verzió, ugyanakkor a flat korrekció nagyon ritkán van kettes pozícióban és mindössze 30%-ot korrigált, ezért fenntartásokkal kell ezt a változatot kezelni. A másik lehetőség, hogy tetőzni készül a szerkezet és jön egy nagyobb korrekció, ezt majd az első esés fogja megmutatni.

Rövidebb távon, amíg a kék vonal felett megáll az esés, addig a november 10-től indult felfelé tartó szerkezet nincs kész.




DAX:

Elindult egy dinamikus mozgás dél felé, esélyes egy mélyebb korrekció 12600 magasságába, ahol betöltheti a rést. Ehhez a jövő hét elején a felső kék vonal alá kellene megérkeznie a lefelé tartó impulzusnak. Ha megáll felette, akkor lehet itt is csak egy flat lesz, long marad rövid távon is és kimegy új csúcsra.


VIX:


A VIX is veszélyt jelez előre, nem árt az óvatosság. Sok charton látszik egy diagonál szerű mozgás, aminek elkészültével nagyobb déli mozgás is érkezhet.




BUX:


Legutóbb azt írtam: "csatornában kúszik lefelé (és akár a zöld csatorna tetőt is elérheti)" - ez meg is történt. Nagy ellenálláshoz ért a piac, nagy eséllyel korrekciónak kellene következnie, ugyanakkor még nincs erre vonatkozó megerősítés. Ha impulzívan törné felfelé a zöld csatornát, az egy erős bullish jelzés lenne akár rövidebb távon is. 


OTP:

A várt mozgást hozza, a héten megindult felfelé, az első célárat meg is csinálta (13140 volt a pénteki csúcs).


MOL:


"Ha most töri a piros korrekciós csatornát felfelé, akkor nincs még bent a csúcs és további emelkedés jöhet. Lehet a 2252 körüli rés betöltése a célja?" - Erőteljesen megindult felfelé, e szerint az impulzus még nem volt kész, annak ötödik hulláma futhat most északnak. A rés betöltése továbbra is egy reális lehetőség. A (iv)-el jelzett alj letörése lenne egy jelzés arra, hogy nagyobb korrekció indult.


Napos chart:

Jól látható, hogy a szürke csatornát elérte, ami az elsődleges várakozás volt.


Richter:

Az emelkedés beleütközött a felső lila trendvonalba, ahol érkezett is rá egy reakció egy erős piros napi gyertya formájában. Lehet akár egy nagy diagonál is, mindenesetre tető építés folyik (a diagonálok gyakran túllendülnek a trendvonalon, mielőtt bekövetkezne az éles fordulat). A 4-es alj törése lenne a megerősítés, hogy kész a szerkezet. Amennyiben diagonál volt, akkor egy gyors, dinamikus, szerkezet nélküli esést kell lássunk, aminek a célára a diagonál kezdő pontja, azaz 5000 környéke lenne.  



Havi chart:

Azt se felejtsük el, hogy a Richter emelkedő ciklusa 26 éve tart, lassan kijárna neki egy nagyobb korrekció (lassan=ezen a havi charton sok hónap is lehet még)...


Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyersanyag piac: Energia szektor (olaj, gáz, urán) - WTI, Natgas, URA, Shell, RIG, DNN, CCJ

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben

Bitcoin: túl gyorsan, túl messzire... Kriptopiaci körkép (Bitcoin, Ethereum, XRP, Cardano, Dogecoin, Polkadot, Litecoin)