Arany



Nagy kép (havi chart, logaritmikus), extrém bull verzió:




Sokan várják az 1976 óta tartó emelkedő ciklus végét, de mint tudjuk nyersanyagoknál a ciklusok nem ritkán megnyúlt, parabola szerűen emelkedő ötödik hullámmal érnek véget. Meglátjuk így lesz-e...

Egy kevésbé extrém bull verzió Szarvasvadásztól (augusztusi):


"One probable interpretation is that a major top is in the making, possibly an Ending Diagonal. This pattern occurs primarily in the fifth wave position at times when the preceding move has gone too far too fast – and as you can see Gold meets this criteria.

Subwaves of an ED always subdivide into zigzags or double zigzags which are corrective patterns but they are building a terminal move in the direction of the ruling trend – up. The internal structure suggests that this terminal sequence is not complete yet – we can expect new highs this year and beyond."

Hetes chart, logaritmikus skála:





Elméletben a Kennedy csatornák normál charton működnek jól (nem logaritmikus), de láttam már példát arra, ahol jobban néznek ki nagyobb tf-en logaritmikus charton.

Az biztos, hogy a nagy ötödik 3/3-jában járhatunk most. A harmadik hullám addig nincs kész, amíg az árfolyam a zöld gyorsító sávban halad. Hetesen az RSI-n egy bullish slingshot is van, ami a bull folytatásra utal.

Vadi verziója (augusztusi):





Napos chart:


A csökkenő trendvonalat törte, így kész lehet a korrekció egy a-b-c szerkezettel. Az RSI épp a fenntartható bull zóna határán állt meg, de 2020 márciusában is innen (kicsit mélyebbről) fordult. A CCI is azt jelzi, hogy a korrekció kifulladt.

Vadi napos chart (augusztus 14):



4 órás chart:


Ismét egy táguló tölcsér formáció, ami lehetett az első hullám ötödikje, mint ED. A narancssárga csatornából egy flattel kész lehetett egy 1-es és indulhatott egy 3-as. Érdemes megnézni a flat b hullámának reszelését, amikor azt látjuk, hogy megyeget felfelé, de nem igazán akar elindulni, pedig mennie kéne, ha hármas akarna lenni, akkor az gyanúsan egy b hullám még csak.

Célárak: 1944, majd 1988 egyelőre, később lehet pontosítani.


Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben

Bitcoin: túl gyorsan, túl messzire... Kriptopiaci körkép (Bitcoin, Ethereum, XRP, Cardano, Dogecoin, Polkadot, Litecoin)

Nyersanyag piac: Energia szektor (olaj, gáz, urán) - WTI, Natgas, URA, Shell, RIG, DNN, CCJ