SPX500 perces - Elliott veszélyei


Az alábbi példa nagyon tanulságos. Ez itt egy mai SP500 index perces chartja, gyönyörű impulzus, amit akár így is lehetne számozni:





Egészen késznek tűnik a szerkezet, ez alapján egy nagyobb korrekciónak kellene indulnia, ami a teljes, reggel 9:30-tól induló emelkedést visszakorrigálja.

Talán az egyetlen fura az ábrán a (iv) hullám, ami ugyan nem jött mélyre, de időben megnyúlt, aránytalan lett az (i)-(ii)-höz képest és a bázis csatorna alá szúrt. Itt már valami gyanúval lehetett volna élni, hogy valami nem kóser.

Mi történt ezután?






Szó sem volt kész szerkezetről, kilőtt az árfolyam. Nézzük meg az eggyel nagyobb (5 perces) timeframet...




5 percesen már jobban látszik, hogy ez a szerkezet kezdett el építeni egy nagyobb tf-en futó impulzust, azaz 1 percesen egy kis 1-2, vagy még inkább egy running flat lehetett, amiből egy harmadik hullám indult:



Nézzük meg az órás chartot, bejelöltem a narancssárga kockát, amit percesen kísértem végig...


Ez alapján nagy valószínűséggel egy ötödik hullám indulását láthattuk, ami talán egy nagyobb egyes hullám építőköve lesz....



Tanulság: menet közben nagyon nehéz számozni, utólag sokkal könnyebb. És mindig legyen előttünk a nagyobb kép :)

Végül eddig jutott a teljes impulzus, egy RSI divergencia jelezte a fordulatot, majd egy bearish engulfing meg is erősítette (és ez feltételezhetően még mindig csak egy harmadik hullám volt).



Az oldalon található elemzések nem kereskedési tanácsok! Amennyiben először jársz a blogon, olvasd el a figyelmeztetést.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Fudgelliott tőzsdei-árupiaci-forex elemző blog megvalósulási statisztikája 2022-ben

Bitcoin: túl gyorsan, túl messzire... Kriptopiaci körkép (Bitcoin, Ethereum, XRP, Cardano, Dogecoin, Polkadot, Litecoin)

További forint erő jöhet! (EUR/HUF, USD/HUF elemzés)